Bovetekrisp

Bovetekrisp

Ingredienser • BoveteSå här gör du 1. Blötlägg önskad mängd bovete (utan skal) över natt eller medan du är på jobbet.

 2. Skölj sedan noga.

 3. Blötläggningsvätskan blir ordentligt slemmig, så skölj på tills den tunnar ut.

 4. Låt rinna av i en sil och sprid sedan ut på bakplåtspapper på bakplåt eller, om du har investerat i en dehydrator, på motsvarande för den.

 5. Det tar några timmar, 4-5 kanske. Rör runt och känn efter emellanåtTips! 1. Jag använder så kallat texflexsheet som brukar rekommenderas till dehydrator även i min ugn: som ett glatt bakplåtspapper, men som kan användas om och om igen med lite rengöring där emellan.
 2. Har du mycket bovete på plåten kan det vara bättre att sprida ut dem på ännu en plåt istället eftersom torkningen då kommer att gå fortare. Annars är det bara att sätta in plåten i ugnen på så låg temp det går (dehydratorfolk vet bäst hur era sådana funkar) och glänta lite på luckan så att fukt kan smita ut.

 3. Behöver du iväg nånstans är det bara att stänga av ugnen och låta bovetet självtorka ett tag, och sätta igång ugnen när du är hemma igen om det behövs.

 4. Det är den enklaste varianten. Du kan självklart också smaksätta bovetekrispen med t ex kanel eller nypon eller annat innan du torkar, eller smaksätta din mjölk. Choklad t ex. Mmmm. Gott och krispigt. Förvaras torrt och i rumstemp.

 5. Bovetekrips används bland annai i Melonfrukost med nötter och krisp---


Recept på råkost/raw food från Eanieeaniegreenie.wordpress.com

1 kommentar:

 1. Grymt gott om man groddar i 1-2 dygn innan man torkar, väldigt krispigt. :)

  SvaraRadera