Rå marsipankaka

IMG_9934

Ingredienser • 1 dl blötlagda och skalade mandlar

 • 3 msk flytande honung

 • 1 msk kokosolja

 • 1 tsk vaniljSå här gör du 1. Blötlägg mandel några timmar eller över natten, skölj av den skala den. Om du inte vill skala den så kan det räcka att du sköljer den och torkar den. Eller köp färdigskalad mandel i affären, även om det är fusk...

 2. Om honungen inte är tillräckligt flytande så kan du försiktigt värma den i ett varmbad (med en rostfri bunke i en kastrull med vatten).

 3. Mixa allt i en mixer

 4. Använd en fin form för att göra kakor eller rulla dem till bollar (som du sedan kan rulla i kokos om du vill)Tips!


Skillnaden mellan mandelmassa och marsipan är att väl marsipanen är mer bearbetad och har mer socker. Jag vet egentligen inte om detta recept är mandelmassa eller marsipan, men visst låter det lyxigare med marsipan? Och jag lova – det finns ingen godare marsipan än denna!---


Recept på råkost/raw food från Christer BarregrenBums.nu

3 kommentarer:

 1. Mycket god!! :D

  Är vegan, så bytte ut honungen mot agavesirap första gången och hemmagjord dadelsirap (vatten och dadlar) andra gången - båda fungerar lika bra!

  Dock blir massan inte i närheten så tjock och formbar som på bilden! Testade att halvera oljan och sirapen, men det hjälpte föga. Det gick inte att att format till något, trots att det fick stå i kylen så att oljan stelnade.

  Åts med tesked och det var riktigt gott! :)

  SvaraRadera
 2. Ja, visst är den härlig! Honungen klibbar ju bättre än agave. Kanske bara dadlar fungerar?

  SvaraRadera