Paprikabröd (2 plåtar)

Paprikabröd

Ingredienser • 1,5 dl blötlagt helt bovete

 • 1 dl blötlagda hasselnötter

 • 4 paprikor

 • 0,5 dl blötlagda linfrön

 • 0,5 chili

 • 1 blötlagd soltorkad tomat

 • Lite pressad citron

 • 0,5 msk biofoodbuljong

 • 1 msk söt paprikapulver

 • Chilipulver efter smak

 • Lite salt

 • Lite vattenGör så här 1. Mixa hasselnötterna en stund först.

 2. Lägg i paprikorna och mixa igen.

 3. Tillsätt resterande ingredienser, mixa och smaka av.

 4. Jag gjorde en del lite tjockare och en del som tunna kex på plåten.

 5. Torka kexen i torkugn över natten, vänd dom lite tjockare bröden och låt dom ligga i torkugnen över dagen.Paprikabröd


---


Recept på råkost/raw food från Fia lifefoodyoga.wordpress.com

7 kommentarer:

 1. Aldrig i min vildaste fantasi kunde jag tro att världens godaste bröd är från ett råkostrecept. Jag kan inte sluta äta. Herreguuuud vad gott det är!!!

  SvaraRadera
 2. Vad kul att det var så gott. Jag har inte testat för jag har ingen torkugn :-(

  SvaraRadera
 3. Hej!
  Tack för en fantastisk hemsida och för underbara recept. Det är lite som en drog att hela tiden hitta nya råa recept :)

  En undran jag har angående bröd är att jag har en vanlig ugn och har därför förstått att man kan kan använda fast med öppen lucka. Tyvärr har jag svårt att få brödet helt genomtorkat och nu luktar det lite surt. Är det då bara till att kasta? Jag har använt en större del linfrön i mitt bröd...?

  Fortfarande lärling i denna råa livstil men oj så hooked :)

  Tack än en gång!

  SvaraRadera
 4. Jag har inte heller en torkugn, och jag har aldrig testat med vanlig ugn för jag gillar inte tanken att ha ugnen på upp till 12 timmar eller mer. Att det luktar surt låter dock som en varningsignal för mig.

  SvaraRadera
 5. Undrar lite hur miljövänligt det egentligen är att ha på en ugn hela natten? Även om det är på låg temperatur...?

  SvaraRadera
 6. Galet gott var dessa kex!!! Mums! Tack för receptet!

  Men jag har en fråga. När det står mått på blötlagdt bovete osv är det då på mängden bovete när det var torrt som man sen lägger i blöt eller är det den blöta boveten man mäter. Det sväller ju när det blötläggs och får större volum.

  // Emanuelle

  SvaraRadera