Zucchinispaghetti marinara

Zucchinispaghetti marinara

Zucchinispaghetti • 1-2 mellanstora zucchinis (gärna så raka som möjligt)Gör så här 1. Har du en grönsaksspiraliserare så använd den för att göra spaghettin, annars kan du utnyttja en rivhyvel (tänk en osthyvel som muterat med ett rivjärn).

 2. Dela zucchinin på längden så rakt som möjligt, lägg den med den platta sidan nedåt, och hyvla längs med för en lång, fin pasta.

 3. Lägg upp i en skål i väntan på allt annat ska bli klart.Marinarasås • 100 g soltorkade tomater

 • 150 g körsbärstomater

 • 1/2 planta färsk basilika

 • 1/4 lime (pressad)Gör så här 1. Börja med att skölja de soltorkade tomaterna i en sil för att få bort det värsta av saltet, blötlägg dem sedan i drygt 30-60 minuter beroende på hur torra de är. Byt vatten och skölj av dem var 10e minut.

 2. Hacka upp de blötlagda tomaterna till mindre bitar, och skölj av dem en sista gång för att få bort salt som eventuellt kan ha gömts under vecken på tomaterna. Skaka bort vattnet och låt rinna av.

 3. Fyll upp blendern med hälften av körsbärstomaterna (det är bra att ha något blött längst ner), limejuicen, de blötlagda soltorkade tomaterna och den färska basilikan.

 4. Mixa såsen jämn, och fyll sedan på med körsbärstomater tills konsistensen känns bra (tänk på att inte göra den för vattnig då den blir rinnig och tappar smak).

 5. Sätt sedan ihop en rätt av det hela, se bilden för ett förslag :).Tips!


Zucchini är en otroligt intressant frukt att leka med eftersom den inte smakar särskilt mycket och har en väldigt speciell konsistens. Det är väldigt gott att göra pasta på den, och precis som med "vanlig" pasta så kan man göra många olika varianter. Det här är ett exempel på hur zucchinispaghetti, i kombination med en väldigt smakrik och koncentrerad marinarasås, kan bli en fantastisk men ändå simpel rätt.

På min blogg kan ni hitta ännu mer information och bilder, samt särskilda tips, variationer och näringsberäkningar för varje maträtt (inklusive denna).

frukterian.blogspot.com/search/label/Recept---


Recept på råkost/raw food från Marcus Norbergfrukterian.blogspot.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar