Gryningen fyller 10 år – och jag ska vara där!

Gryningen firar 10 år!

Hela nästa vecka 13 firar Gryningen 10 år. Gryningen är en ekobutik som ligger på Söder i Stockholm, närmare bestämt på Folkungagatan 68 (T-bana Medborgarplatsen).Det finns flera underbara ekobutiker som drivs av eldsjälar. Gryningen är en av de äldsta, och också den som flest råkostare talar om och vallfärdar till.Det är en "farlig" affär att besöka för det finns så mycket härliga saker som man bara måste ha, så se till att ha plånboken laddad med feta sedlar. Din omdömesförmåga trubbas snabbt av bland de trånga hyllorna, och du köper lätt mer än du hade tänkt haha...Fast nästa vecka har de massor av rabatterbjudanden så då kan du ju passa på, särskilt på torsdag...På torsdag 31 mars kommer jag stå där och dema raw food-produkter från Holistic klockan 12-18. Typ: vita mullbär, svarta mullbär, underbara cashew som inte liknar något annat du smakat förut. Lite alger och lite annat smått och gott...På fredag 12-18 och lördag 11-16 kommer jag (och en kollega) turas om att dema goda saker, både raw food och annat.Missa inte det!Jag

Håll utkik efter den här mannen om du vill smak något gott!Just nu har 39 vackra människor har använt 233 ingredienser för att skapa 291 underbara recept på denna receptbank! Fortsätt att bidra en godare värld. Min uppdatering är lite långsam nu, men alla nya recept kommer att komma ut, ett efter ett och gör världen lite råare än den är i dag.

7 kommentarer:

 1. Klart jag lever! oosnap.net där är min blogg. :D MEN GUD! Jag bodde ju på medis förut men hade ingen aning om den här butiken! Det är ju vecka 13 nu! Underbart. Jag kommer förbi och säger hej. Hoppas på att jag har lite pengar kvar då så jag kan köpa något gott! WOHO!

  KRAAAAM

  SvaraRadera
 2. För mig som är ny på området...
  Alla råd jag har kommit över när det gäller kost går ut på att undvika kolhydrater, medan raw food förespråkar det. GI ger rådet att undvika frukt, åtminstone om man vill gå ner i vikt, medan RF innehåller massor av bananer och mango exvis. Detta är absolut ingen kritik, jag skulle bara vilka att någon benar ut begreppen?

  SvaraRadera
 3. Men.. hur då 10 år?!?
  Gryningen har ju funnits på samma plats SEDAN URMINNES TIDER!!!
  Vad är det egentligen som fyller 10 år?
  Det har legat där så länge jag minns, och jag har bott i Stockholm, på söder sedan början på 1980-talet!

  SvaraRadera
 4. älskar den butiken! besöker den alltid när jag är i Stockholm :)

  SvaraRadera
 5. Anonym 1 (My): Vad kul att du lever och bloggar. Kom förbi på i dag lördag, det är sista dagen :-)

  Anonym 2: Läs 80/10/10-boken av Dr. Douglas Graham så hittar du motsatsen till GI och LCHF. Nu äter ju inte alla råkostare 80/10/19 gubevars... Att folk mår bra av att ta bort snabba kolhydrater och bara äta fett i LCHF-dieter och liknande beror på att de tar bort mycket skräpmat som mjöl och vitt bröd och kakor...äter man en ren diet som raw food med frukter och grönsaker har man ju tagit bort skräpmaten ändå, utan att man behöver bry sig om kolhydrater versus fett och protein som är ett ganska snävt och enfaligt sätt att se på mat.

  Anonym 3: Ja, den har tydligen legat där i evigheter. Det visste jag inte då jag skrev inlägget, men det är de nuvarande ägarna som haft den i 10 år, därför firar de :-)

  Artemis: kom i dag!

  SvaraRadera
 6. Tänkte besöka Stockholm snart. Detta verkar som en affär värd att kolla in. Är främst på jakt efter färsk ekologisk frukt, då främst sådana sorter som kan vara svåra att hitta i vanliga mataffärer. Finns det sådant här?

  Tack på förhand!

  SvaraRadera
 7. en annan butik som är värd att besöka är Källan ekobutik i bromma (tunnlandsvägen 58, brommaplan). Där har dom 100% ekologiskt, massa frukt och grönt! dessutom hudvård, rengöring, fantastiska mejeriprodukter och massa annat! Dom har även ett jättemysigt cafe (missa inte dom goda gröna smoothiesarna!!!)! Rekommenderas skarpt!!

  SvaraRadera