Raw double chocolate chip-glass (2 stycken)

Raw double chocolate chip-glass

Ingredienser  • 1 klump kakaolikör/massa alternativt cacaonibs

  • 2 bananer, frysta i bitar

  • 3 msk kakaopulver

  • 1/2 tsk vaniljpulver

  • 3 msk mörk agave

  • Cirka 1 dl kokosvattenGör så här  1. Tag fram de frysta bananbitarna 5-10 minuter innan du börjar så att de mjuknar en aning.

  2. Om du använder kakaolikör/massa: sätt massan i vattenbad och smält på låg värme (använder du cacao nibs kan du skippa det här steget). Häll under tiden de frysta, lätt tinade bananbitarna i en matberedare. Kör igång maskinen och låt bananbitarna slås sönder lite grovt. Tillsätt kakaopulvret och kör lite till.

  3. När kakaolikören smält tillsätter du den (alt cacao nibs om du föredrar sådana, eller för den delen om du föredrar glass utan chokladbitar kan du utelämna båda), vaniljpulvret, agaven och kokosvattnet, och kör en sista runda.

  4. Häll i portionsskålar och toppa med riven kakaolikör och/eller cacao nibs. Servera omgående. Har glassen redan hunnit smälta lite för mycket kan du sätta in den i frysen igen ett litet tag för att stelna till. Min erfarenhet är dock att man inte bör låta glassen frysa helt, eftersom den fryser så kompakt att den sedan tar lång tid att tina till god serveringskonsistens.
Tips!


Till det här receptet har jag använt kakaolikör/liqueur (som förvirrande nog är en solid massa i rumstemp och inte alls vad vi associerar likör till, så ibland ibland kallas det också kakaomassa). Jag har smält en godtycklig klump kakaolikör/massa och sedan tillsatt den till glassmeten för att ge en djupare chokladton. Eftersom bananerna är kalla stelnar en del av kakaon igen och bildar mumsiga chokladbitar i glassen. Du kan använda cacao nibs/kakaobitar också. De är krasiga och goda på sitt sätt, men smälter inte i munnen när man äter glassen på det sätt kakaolikören gör.---


Recept på råkost/raw food från Eanieeaniegreenie.wordpress.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar